fredag 29 januari 2010

Enough already!Jag är så trött på den här vargavintern. Jag kan inte ens tänka på att det i värsta fall är runt två månader kyla kvar. Borde inte vi nordbor vara utrustade med någon särskild vinter-gen som fick oss att må extra bra i minusgrader och meterhög snö? Jag har den inte. Jag vill gå i tunna skor på torr mark, jag vill på sin höjd behöva slänga på mig en kofta när jag går hemifrån på morgonen. Jag vill kunna sitta i förlåtande kvällssol på balkongen efter jobbet. Jag vill vakna upp till fågelsång och blå himmel. Jag vill se blad på träden och frodig grönska när jag går ut. Jag vill sitta på en uteservering och smutta på ett glas kallt rosé.

Jag vill inte frysa. Jag vill inte pulsa. Jag vill inte få snö i skorna. Jag vill inte bära kliiga mössor som gör håret torrt och elektriskt. Jag vill inte göra av med en förmögenhet på salvor för fnasiga näsor och nariga läppar. Jag vill inte behöva tända fyra lampor för att hitta till badrummet på morgonen. Jag vill inte behöva så många lager kläder att jag måste pusta som en överviktig pensionär när jag försöker sätta mig på tunnelbanans säte.Jag vill inte behöva värma händerna runt en tekopp för att kunna skriva när fingrarna stelnat på tangentbordet likt en fattig skrivare utan kol i en Dickensroman (ok tangentbordet får kanske liknelsen att halta lite…).
VILLINTEVILLINTEVILLINTEVILLINTE! DUMMA VINTER!
HAAAAAA SOOOOOMMAR NUUUU!

Jag är i vintertrotsåldern.

7 kommentarer:

 1. Tack ädla själ!

  Och så tittade jag in till dig som visade sig ha en alldeles riktig och proffsig blogg. Då mallade jag mig lite till över ditt beröm.

  SvaraRadera
 2. Hittat hit, och här tror jag att jag stannar. Du skriver så fantastiskt underbart, hade högläsning för sambon igår, som skrattade lika mkt han. Ha det gott i snön!! :-) Å trevlig helg oxå.

  SvaraRadera
 3. Testa den där borsten jag fick i julklapp mot det elektriska håret ;) Den är superbra, använder den nästan varje dag!♥ As for the nose and lips, försvarets!! Funkar på allt :D Alternativt Eight hour cream från Elizabeth Arden men den kostar ju en större slant..

  Pussa och kramar från en vintersjuk brorsdotter!!♥

  SvaraRadera
 4. Pussar med R, ska det naturligtvis stå i slutet!! /L

  SvaraRadera
 5. Vi är också sååååååååååå trötta på snön och vintern. Mini och Bonus går varandra på nerverna och gör de inte det så sitter åtminstone en av dem och gnäller bredvid. Jag KAN inte ta bort snööööööööööön!

  SvaraRadera
 6. Haha faster, faktiskt så både smakade jag och åt en cupcake ;) Dieten sket sig, får hitta något som går att få som specialkost i skolan. Med bara ostbröd (som blev lite ledset i kylen) som alternativ till skolans måltider när kolhydrater ej gick att välja bort så slutade det med att jag skippade måltider istället, not so good! Blir för dyrt att hålla sig med en massa olika alternativ när skolmaten ingår i hyran, så får hitta något dom kan göra som specialkost :)

  /Brorsdottern

  SvaraRadera