söndag 26 juli 2009

Lappland

Jag skrev inget på bloggen igår. Sonen kom hem vid frukost efter två veckors semester med sin pappa och jag njöt av hans sällskap hela dagen. Han är så rolig och får mig att skratta hela tiden.

På kvällen tittade vi på tre säsonger av kvarteret Skatan. Konstigt nog har jag missat den serien, men barnen gillar den skarpt. Jag skrattade stundtals så jag nästan grät och föga förvånande mest åt sådant som barnen tyckte var lite konstigt.

Har ni sett Kvarteret Skatan? Jag älskade främst lapparna som kommer i bild då och då. Som "Limpa säljes. Nästan dagsfärsk 10kr på grund av felköp" eller min favorit: "Vittne sökes! Såg ni vad som hände? 23 april kl. 17.04"

Stor humor.

Kommunikation med lappar är fascinerande. I mitt hus (snittåldern är 78) meddelar man sig enbart med lappar i porten och hissen. Det rör allt från det mest uppenbara som tvättstugeregler, men också mer allmänna upplysningar som att man inte bör använda entréens blomkruka som dörrstopp eller att närICA:s belgiska jordgubbar verkligen inte var något att springa benen av sig efter.

För er som omger er med normala människor som använder det ålderdomliga verbala sättet vid kontakt så finns det en hemsida att använda: arga lappen. Vad sägs om detta lysande exempel:

2 kommentarer:

  1. Men det måste vara min!

    SvaraRadera
  2. Ja, för det är inte min... vänta jag har ju ingen. Dang! Its sad... I'm really old.

    SvaraRadera