fredag 24 juli 2009

Att badjävlas med varandra


Flera tidningar (bl.a. SVD och Aftonbladet)har nu tagit tag i den hemska konflikt som seglat upp i Falsterbo. Ja Aftonbladet drar till med BADKRIGET i feta bokstäver. Kommer FN skicka in trupper eller ska internationella medlare lyckas gjuta badolja på vågorna? Tydligen gäller bråket en brygga och hur man vid denna bör begå sitt badande. Folk som vill praktisera nakenbad (främst stockholmare) har hittat på ett kösystem som går ut på att om man ställer sina tofflor i början av bryggan så betyder det att man vill bada ensam. Och naken. Andra badaspiranter får då ställa sig i kö tills bryggan blir ledig. De mer påklädda badarna (främst inhemska) har tröttnat på att vara finkänsliga och går ut och badar i alla fall. Konflikten börjar nu drivas till sin spets och hot har förekommit (som att sparka bort tofflorna från bryggan – riktigt, riktigt otäckt alltså)

Märkligt. Jag har inget emot om folk vill bada nakna. Fast om man vill bada ensam och naken så kanske man inte måste bege sig just till en offentlig brygga belägen i en av landets största badorter. Eller så får man finna sig i att bjuda på sin nakenhet.

När jag var barn vistades jag någon gång på en kamrats sommarställe på västkusten. Det var på det naturliga sjuttiotalet och hennes föräldrar såväl sol- som våtbadade nakna. Hela tiden. De skylde sig inte ens när man skulle fika. Jag höll på att vinda mig skelögd i mina försök att titta bort när hennes pappa frejdigt räckte mig kex och mamman frågade om saftpåfyllning. Vad jag minns hade de inte ens tofflor på sig.

2 kommentarer:

  1. hahaha :). Ja, Stockholmare på grönbete i de fashionablare badorterna är ett släkte för sig.

    SvaraRadera
  2. Yep. Du har väl en del erfarenhet av den vinkeln skulle jag tro. Inte nakenbadandet utan grönbetandet, menar jag.

    SvaraRadera