onsdag 26 augusti 2009

Porn flakes


När jag var liten kunde man få gnuggbilder i flingpaketen. Klistermärkets föregångare som man överförde till annat underlag genom att gnugga med exempelvis en peng eller penna. I dag kan man få betydligt mer action när man köper frukostflingor. Ida sitter mycket besviken med ledsna hundögon (nästan lite blanka) på bild i aftonbladet och berättar om övergreppet tillverkaren Nestlé utsatt henne för. Som gåva med flingorna skulle man erhålla en CD-skiva med träningsprogram i dansform, s.k. bodyjam. När Ida ska spela upp skivan länkas hon till internetsidor med helt annan kroppsaktivitet – den som kan ske efter man dansat med rätt partner. En annan slags gnuggbilder så att säga. Snopet tyckte Ida. Nestlé är upprörda och ropar ord som sabotage och polisärenden.

Jag blir mer frustrerad över att det börjar bli svårt att handla en vara utan att behöva få något helt orelaterat på köpet. Snart kan man inte köpa en liter mjölk utan att bli påtvingad ett par vidhängande flipflops eller få släpa hem ett mindre uppslagsverk tillsammans med tandkrämen. Jag är inte dummare än att jag förstår att någonstans är det jag som konsument som står för de extra kostnaderna. I det sammanhanget fnyser jag gärna ord som "snuskigt" och "omoral".

Själv äter jag dessutom vanlig helt osexig havregrynsgröt till frukost.

2 kommentarer:

  1. Ja men snart serru...snart får du nog ett par sprillans solbrillor bland grynen i påsen....fan vore mycket bättre om det kunde ligga en gratis hyra där eller två..då skulle iallafall inte jag klaga :D

    SvaraRadera
  2. Själv stör jag mig på postorderföretag som har finfina erbjudanden typ "fri expeditionsavgift" eller "fri frakt" eller nåt sånt...såna saker som man vill ha...men så får man en "praktisk vindjacka" eller en "trendig handväska" eller valfri sak i 100% prassel-polyester på köpet. Å så går saken inte att välja bort utan man måste kontakta deras kundtjänst för att bli av med prylen. Tänk om man istället fått prassel-prylens värde i rabatt, så mycket gladare jag blivit för de kronorna än något som ändå kommer slängas. Man borde få välja iaf...som tidningserbjudandena där man får prylen eller ett extra nummer...mycket bättre. :)

    SvaraRadera