tisdag 13 oktober 2009

Klara färdiga kör!


Jag är fyrtiofem och jag har ingen körkort. Jag har nuddat vid detta pinsamma faktum i tidigare inlägg. Jag har knappt övningskört. En gång skaffade jag övningskörningstillstånd påhejad av min dåvarande man. Hur vi nu trodde att vi skulle ha tid med detta projekt med småbarn, ett heltidsjobb (mitt) och en arbetsmässigt oumbärlig (mannen – har aldrig riktigt fattat vad han gjorde som var så viktigt och uppslukande, möjligtvis superhjälte. Eller Gud). Vi övningskörde en gång tillsammans. Det var på landet och mannen blev upprörd när jag simultant letade kantareller i dikesrenen och projektet lades omgående ner.

Men jag vill ju ha körkort. Helst också en mörkgrön Mini cabriolet… men bil är egentligen inte nödvändigt. Dyrt och miljöovänligt. Men jag skulle vilja kunna hyra eller låna en bil då och då. Åka på bilsemester med ungarna eller till Ikea och själv köra hem grejerna. I somras när jag åkte buss till min mors lantställe med min och barnens packning för en vecka jämte två katter med tillbehör aktualiserades tanken på ett nästan påträngande sätt. Nu gäller det bara att komma ihåg att ta sig till Danderyds trafikskola för att försöka realisera den. Jag har varit på väg i två månader, men ännu inte lyckats komma fram.

Kanske fick jag i morse den spark i baken jag såväl behövde för att lätta på handbromsen. Läser nämligen att Ozzy Osbourne skaffat körkort vid 60 års ålder. Han har tydligen försökt i 30 år och kört upp nitton gånger. Som en förklaring hänvisar rockfarbror till att han varit så nervös. En liten bidragande orsak kan också ha varit alla drog- och spritproblem. Osbourne har supit bort så många hjärnceller att när han nu skriver sina memoarer har han varit tvungen att anlita personer som forskar fram vad som faktiskt hänt i hans liv. Själv kommer han inte ihåg något. De flesta gånger han var på körskolan var han för full för att sätta sig i bilen ”Jag brukade vingla runt uppkörningsplatsen med en vodkaflaska i fickan” erkänner Ozzy.

Jag kan inte ens skylla på spriten. Jag är för det mesta nykter. Jag får väl ta ett djupt andetag och gå och skriva in mig. I dag eller i morgon. Allra senast nästa vecka.
Ska bara ta mig en styrketår först.

7 kommentarer:

 1. Blev det några kantareller?

  SvaraRadera
 2. Oh, jag vet! Jag har ju ett som jag inte använder. Du kan väl ta det. Det är nog ingen som märker nåt.

  SvaraRadera
 3. Toppen! Med tanke på hur lika folk tycker vi är så kan det inte möta några som helst hinder.

  SvaraRadera
 4. Åh nu blir ju jag också sugen..visserligen har jag ett par år kvar innan vi spelar i samma liga men ändå!
  Faktiskt var jag nästan alldeles klar en gång med körkortet. Hade bara lite stadskörning, halkbana och någon skrivning kvar. Men så behagade sonen födas där mitt i allt och det hamnade på hyllan...körkortet alltså, inte sonen...
  Kanske dax att ta tag i eländet igen....

  SvaraRadera
 5. Jag vet att du också har övningskört på Djurgården en gång ;o)
  Du fixar körkort galant.Champagnebonus vankas
  när lappen är i din plånka.

  SvaraRadera
 6. Din broder bävar i sitt innersta! Har du tänkt att övningsköra här i krokarna?

  SvaraRadera