söndag 28 mars 2010

Sommartider hej hejJag känner mig bestulen. Jag vaknade som vanligt strax före åtta i morse. Sträckte på mig och kom på att en timme försvunnit under natten. Sscchhwisscchh - så var klockan nio. Sommartiden drabbade mig som en girig inkassoindrivare och tog en stor tugga av min heliga söndagsmorgon. Sitter vid kaffet och tjurar. Jag förstår principen och det är klart att jag tycker det är härligt att ha fler ljustimmar när sommarkvällarna är över oss. Om det nu blir sommar någon gång. När blir händer det egentligen? Jag vill ha datum och klockslag! En försäkring om att när jag vaknar upp en morgon så är det sol, fågelkvitter och ljumma vindar. Till dess stampar jag trotsigt med foten och muttrar: "Dumma snödrivor. Dumma vinter. Dumma dumma sommartidsomställning."
Jag vet att jag får tillbaka timmen i höst. Då vill jag ha ränta.
Minst en kvart.

2 kommentarer:

  1. Jag med! Trodde i min enfald att Wille och jag hade sovmorgon i morse eftersom Survivor först började 7 och jag kunde sova till kvart över 6 (sconses-bak du vet). Insåg innan jag gick och la mig att klockan fick ställas på 5.15. En söndag. Wohoo! Not.

    SvaraRadera
  2. Känns egentligen onödigt kan jag bara tycka. Jag blir helt upp och nervänd oavsett om klockan ska fram eller tillbaks nämligen...

    SvaraRadera