fredag 12 mars 2010

Back off!!
Nej då. Bloggen är på intet sätt nedlagd. En intensiv vecka har gjort att jag varken haft tid eller energi att sitta vid tangenterna. För en person med mer spännande liv skulle det antagligen betytt att man flugit till Paris över dagen, knutit ihop ett par internationella miljonprojekt samt försökt få tid till såväl den unge älskaren och en rik äkta man mellan manikyr och pedikyrbehandlingar… i mitt fall betydde det att mixa jobb med läkarbesök med dottern och skolsamtal rörande sonen kryddat med lite tvätt-städ-mat-disk-stryk-läxläsning-äventyr.

Samtalet med sonens fröken inleddes på ett märkligt sätt. Jag är inte särskilt förtjust i denna lärare och eftersom hon är ny för läsåret så känner jag henne inte riktigt än. Vi har egentligen bara pratas vid en gång tidigare och hon har alltid gett ett lite buttert intryck. När jag nu kommer in i klassrummet så reser hon sig glädjestrålande och tjoar ”nämen heeeeej! Vad kul att se dig!” steppar fram och ger mig en rejäl kram. Därefter börjar hon prata om att hon varit lite krasslig under sportlovet och därför ska unna sig en ansiktsbehandling under eftermiddagen för att skämma bort sig lite som hon säger. Jag känner mig förvirrad och undrar en sekund om hon förväxlat mig med sin bästa väninna. Möjligtvis hade hon precis varit på en peppa-föräldrar-kurs.

Jag har stark kroppslig integritet, jag är inte särskilt förtjust i att bli omkramad av folk jag knappt känner. Jag tycker bara det är konstigt. Min fobi för de franska kindkyssarna har jag ju redan avslöjat och jag blir besvärad av ett omotiverat kramande också. Konstigt nog är det ju parat med ett ohämmat behov av att blotta mina innersta tankar i de mest oprivata sammanhang.
Jag är en konstig blandning.

Kanske borde jag gå på kurs. Myskurs. Såg i Metro häromdagen att man kan gå på kurs för att ”lära sig gosa under kontrollerade former och stärka sin integritet” Idén kommer naturligtvis från det stora landet i väster där det länge anordnats så kallade ”cuddle parties” där man kan träna på beröring med tydliga gränser. Jag känner ett stort obehag inför företeelsen. Surfar in på den amerikanska hemsidan där de beskriver sina övningar. För mig räcker det att se bilder på folk som ligger på madrasser och övar på att ta på varandra samtidigt som man säger ”ja” eller ”nej” för att känna stark aversion. Jag visualiserar mig själv i ett hörn bakom en mur av madrasser sparkande omkring mig skrikandes ”NEJ NEJ NEJ”. Jag tror jag skulle förstöra stämningen. Hemsidan också ett FAQ avsnitt där man kan få svar på sina eventuella frågor. Arrangörerna anstränger sig att svara sakligt på de mest aparta funderingar som: ” Bör jag anlända i pyjamas?” (du kan byta om på plats) ”Jag vill enbart mysa med snygga personer – är det ok?” (förutsatt att de vill mysa med dig så) eller ”får man bli hög på partyt?” (nej vi gosar drogfritt) eller frågan på allas läppar ”detta är väl bara ett annat ord för orgie?” (sorry, no sex folks). Om ni nu blivit inspirerade av att lära er mysandets svåra konst så finns det en kurs i april.

Jag tänker inte anmäla mig. Jag får fortsätta att vara stel och obekväm om främmande människor närmar sig fysiskt. Ikväll är det i alla fall fredagsmys igen – och den kursen behöver jag inte.
Jag är redan fullärd.

1 kommentar:

  1. "Bör jag anlända i pyjamas?" Bahahawahaha!
    Jag blir rädd. På ett lite mysigt sätt. Mysrädd.

    SvaraRadera