fredag 5 mars 2010

It's in the look

aftonbladet.se kan man läsa om att moderaterna har upprättat ett styrdokument om hur man ska klä sig inom partiet. Som folk typ. När man klär sig som folk ska man tydligen inte sträcka sig efter slips eller pärlhalsband i garderoben. Man ska undvika dräkt och kostym. Det signalerar överklassfasoner. Tror egentligen bara att det visar att man inte hänger med i modet och det kanske ändå man inte förväntar sig av politikerna. Att de hänger med, menar jag.

Jag som bor i en av landets rikaste kommuner kan försäkra att man inte ser mycket pärlor och pälsar häromkring. Svindyra märkesjeans som är slitna till hemlösnivå eller väl använda converse är däremot vardagsmat. Slipsarna lyser med sin frånvaro, skjortorna i kammad egyptisk bomull är slarvigt uppknäppta och håret långt och till synes ovårdat (väl preparerat av något lyxigt hårvax med ett kilopris likställt med platina).

Jag som trodde man skulle rösta efter åsikter och inte utsida. Så galet gammaldags. Nu råder upp-och-ner vända världen. Moderaterna försöker klä ner sig för att gå hem i det folkliga lagret. Mona Sahlin bär svindyr lyxväska, måhända för att signalera socialismen som väg till lycka och framgång. Undrar om man ändå inte lyckas bäst om man sänker garden och visar sig med rumpan bar istället. Åtminstone om man har ben som Gudrun Schyman.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar