fredag 30 april 2010

The other meVarje gång Benita länkar till min blogg så gör min besöksstatistik ett jämfotahopp. Under en hel dag så svävar besöksantalet liksom tyngdlös på ny hög höjd, för att nästa dag med en duns komma tillbaka till sitt mer rättvisa blygsamma omfång. Det känns festligt!

Benita är min dubbelgångare. Under hela min gymnasietid fick jag då och då höra kommentaren "har du en syster som heter Benita?". Den där Benitan fick en ständigt återkommande förbryllande plats i mitt liv. Många år efter såväl gymnasiet som högskolestudier jobbade jag på ett större museum. 1993 förberedde vi en gigantisk utställning om Sveriges historia. Vi var ett gäng som skulle jobba som guider och tog fram underlag för att gestalta historiska personer efter att utställningen invigdes. En av intendenterna sa i förbigående till mig en dag "en tjej som jobbat med att bygga utställningen ska också börja som guide efter vi öppnat. Hon är förresten otroligt lik dig!" Jag flyttades omedelbart tillbaka till gymnasietiden och sa lätt sarkastiskt: "Åh en dubbelgångare - hon heter möjligtvis inte Benita?" Intendenten svarade förbluffat: "Hur visste du det?"

Vi hade väldigt roligt under den där utställningen med besökare och personal som ständigt tog fel på oss. Än mer komiskt blev det när vi blev gravida samtidigt med beräknade förlossningsdatum endast åtskiljda av två dagar.

Benita och jag tycker inte att vi är så otroligt lika. Men det gör alla andra. Inklusive våra mammor! Mina barn säger att vi är mer lika IRL än på bild, att vi är väldigt lika i sättet och när vi pratar. Själv har jag ingen aning.

Jag är inte alls lika ordentlig som Benita. Jag är inte alls lika kreativ som Benita. Jag är inte alls lika generös som Benita. Jag är MYCKET latare än Benita. Jag vill hemskt gärna vara som Benita. Om någon idag skulle ställa mig den där frågan "har du en syster som heter Benita?" skulle jag omedelbart stolt utropa "Det stämmer precis!". (Jag är mer oärlig än Benita)
Benita skulle förlåta mig min lilla lögn. Man kan nämligen inte ha en mer fantastisk vän än Benita. Mitt bättre jag helt enkelt.


5 kommentarer:

  1. Näääää, du är för gullig! And you beat me to it, JAG skulle ju berätta vår story :) Jaja, jag drar min in English då!

    SvaraRadera
  2. Jag känner er inte, men läser flitigt bådas bloggar. Och gillar er skarpt!

    SvaraRadera
  3. Vilken toppenvän! Å du, du är iaf roligare än Benita! :-) (no offence Benita)

    SvaraRadera