torsdag 22 april 2010

Aske daske daTänk att ett vulkanutbrott kan få så stora effekter. För de som varit i Pompeji kommer det ju inte som en total överraskning, men den katastrofen har ju ändå några år på nacken och dess påverkan på flygtrafiken måste nog betraktas som marginell. Att resa långt i dessa dagar är som i forna tider, man vet inte om man kommer iväg, inte om man kommer fram, inte om man kommer tillbaka. Sonen och jag är inbokade till London den 5 maj. Vi får se om de isländska vulkanerna kommer att visa oss nåd.
Folkhumorn firar som alltid stora triumfer när ovanliga saker händer. Det roligaste jag hört hittills var nog ”den isländska ekonomins sista önskan var att få sin aska spridd över Europa”. Fniss.

År 1783 var det ett stort vulkanutbrott på Island som orsakade både sjukdomar och påverkan på klimatet. Sommaren blev mindre solig och vintern bistrare. Om vi nu ska se fram emot ett år med ÄNNU kallare väder så kanske man skulle se till att bli strandsatt (no pun intended) på varmare ort så fort som möjligt. Då kanske inte den tropiska orten London är så smart val när allt kommer omkring.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar