onsdag 7 april 2010

ÄggstanningFullmatad påsk ger magert bloggande.
Vårt hårda schema för påskfirandet såg ut som följer:

Långfredag: Handla påskmat, påskgodis och gula servetter.
Påskafton: Äta påskmat och påskgodis och duka med gula servetter.
Påskdagen: Besök hos föräldrarna för att äta påskmat och påskgodis.
Annandagen: Äta rester av påskmat och påskgodis och försöka göra av med alla gula servetter.

All ledighet är förbrukad och jag sitter på jobbet mätt och trind och blank som ett påskägg. Till lunch blir det till att leva på sallad och vatten så man snart blir lätt som en påskfjäder igen. Det är lite knepigt att träffa tangenterna med prinskorvsknubbiga fingrar. Har precis rullat till kaffebryggaren för att fylla venerna med lite pick-me-up. Det är jobbigt med come back.

Som för Tiger Woods till exempel. Hans medtävlare i Masters fasar för att bli lottade att spela med honom skriver DN. Det är för många åskådare som stör helt enkelt. Det är väl typiskt för hela ”Tigergate”-affären. För många åskådare. Varför Tiger ska stå i nationell tv och be om ursäkt till hela Amerika är för mig en gåta. Han har svikit sin fru och deras äktenskaps förtroende – det är illa så, men det är väl ändå Elin som han ska be om ursäkt till. Är det någon som ska försöka förstå och förlåta så är det hon. Om det nu är möjligt. Att han varit en urusel livspartner är odiskutabelt, men att han är en golfspelare i världsklass är också odiskutabelt. Och en helt annan historia.
En annan spelare Padraig Harrington förklarar varför man vill undvika Tiger på banan: ”Det är aldrig lätt att få spela med Tiger. Jag är helt säker på, att de som spelar med Tiger på torsdag och fredag inte har en så bra vecka”. Elin kan nog bara hålla med.

Jag har själv levt i ett äktenskap där jag blev konstant bedragen. Det är ett svek och en sorg, ja nästan en livskris. Men landsförräderi är det inte. Man ska skilja på äpplen och päron.
Och nötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar