tisdag 9 februari 2010

Dressed for success

Nu börjar vinter OS. Tidningarna har listat alla svenska medaljhopp och de är minsann så många att de fyller en helsida i dagens Metro. Sportjournalister måste vara jordens mest positiva varelser, alternativt utrustade med en guldfisks minne. För när de olympiska lekarna ebbat ut och luften gått ur det svenska os-undret så är de alltid lika besvikna som barn bestulna på utlovad gottpåse. Men visst är det härligt att se hur uppspelta de är, de små liven, när de har hela härligheten framför sig, med löften i luften om guld, ära och blågula band.

Synd då att den svenska truppen alltid utrustas med sådana märkliga kläder. I sydsvenskan kan man få en liten förhandsvisning av de ärtiga persedlar den svenska os-truppen får att malla sig i.


En cardigan av så spännande, nyskapande design att man nästan tappar andan. Är det akryl månne, jag får superstatiskt hår bara av att titta på bilden.

En ursnygg mössa av hantverksmässig karaktär. Vinnarskalle?
Vi hade en sådan matta på sommarens utedass när jag var liten. Fast rund.

Det här är kollektionens ”finjacka”.
Har man inte sett en liknande design på liksäckarna i CSI Los Angeles?


Jag svär att jag hade föregångaren till denna träningsjacka på en campingsemester i Danmark 1971. Fast utan huva. Skönt att modet utvecklas.


Sveriges trupp ser lite ut som de plundrat en UFF-låda, ekologiskt förvisso, men USA’s atleter har fått kläder designade av Ralph Lauren. Inte konstigt att de kommer ta hem största medaljskörden.

3 kommentarer:

 1. Usch ja, vem har designat dessa hemska paltor?
  Det måste vara typ Dressman eller så.
  Sverige har ju massor av stilsäkra designers som
  skulle kunna ta sig an uppgiften med klass.

  SvaraRadera
 2. Den där jackan var ju bara för hemsk,ja, vem är det som har designat detta? Måtte han inte göra Victorias bröllopsklänning bara...

  SvaraRadera
 3. En hoper smurfar.

  SvaraRadera