fredag 22 oktober 2010

Rock bottom


Min lilla pojke har det jobbigt. Efter ett gräsligt läsår i en hopplös skola har han nu efter flytten landat i en ny. När man är elva så är det en stor omställning att helt plötsligt inte känna någon, inte veta vart man ska gå och hitta sin plats i en ny grupp. Om man dessutom lägger till att han blivit så dåligt behandlad av personalen i sin förra skola att hans självförtroende fått sig en törn så tar det ett tag att vända allt på rätt köl igen.

Det är otroligt frustrerande att inte kunna skydda sina barn från alla vassa hörn på livets kanter. När man inte längre kan blåsa bort det onda och mammas knä knappast räcker till som skyddsnät om fallet är alltför hårt.
När huvudet är fullt av sitt lilla barns trasiga känslor så är det svårt att fokusera på annat.

Nu vill jag tro att det värsta är över och vi tar små, små steg i rätt riktning tillbaka in i ljusare tillvaro. Men detta är förklaringen till min långa tystnad. Som tur är har jag en konstruktion (baktung tror jag den kallas) lik en sådan där leksak som man kan putta till hur hårt som helst och den förvisso faller bakåt, men stannar aldrig nere länge innan den vippar tillbaka till utgångsposition.
Så visst kommer bloggen fortsätta. Ge mig gärna tips på något att skriva om. Helst helt utan flyttkartonger och skolkorridorskriser.
Ett trevligt inlägg. Kanske om choklad.
Choklad är trevligt.
Och gott.

5 kommentarer:

 1. Dang, jag skrev just en lång kommentar och så förvann den bara ut i cyberrymden.

  SvaraRadera
 2. Dang igen! Den menlösa kommentaren dög visst... Jo, jag skrev att nu är det bara uppåt som gäller då!

  Och sen kom jag med en massa bra tips på vad jag vill läsa om! T ex allt om Nobelpriset. För visst var det så att det är du som bestämmer vem det blir?! Jag vill också se mer bilder på Jerry och Oboy. Dessutom behöver jag veta allt om de mest märkliga tingen som gömmer sig i ert arkiv på jobbet. Vill också ha din input på ämnet snö. Och Choklad. Mer om choklad. Vilken är godast? Vilken kan man äta som mjölkproteinallergiker, laktosintolerant, IBS:are, halt och lytt.

  Och så skickade jag en gigantokram till Agge. Passar på att skicka en ganska nornal tjejkram till Märthis också och en lite halvhård till dig.

  SvaraRadera
 3. Raring! Tack för snälla tillrop, hårda kramar och lysande bloggämnen. Nu känner jag mig peppad. Klem tebaks!

  SvaraRadera
 4. Hej ett litet tips till dig;)

  iLoveGratis är en sajt där man kan skänka bort prylar och möbler man inte behöver istället för att slänga de, på så sätt sparar man pengar men samt hjälper mijön genom att du låter prylen återanvändas!

  Är du en student eller någon annan som behöver möbler och prylar till inredningen av hemmet? hitta det mesta gratis på sajten...

  Just nu finns det 1000-tals prylar som skänks bort allt ifrån gardiner till soffor, bokhyllor och bilar.

  Tipsa gärna dina läsare om sajen:)

  SvaraRadera