måndag 17 maj 2010

högkolhydratskost

Hur uppstår vissa produkter? Sådana här burkar har jag sett på hyllan i mataffärer. Det är en burk med en smet som ska smaka som grillade marshmallows. Hur kommer man på det? Sitter man och grillar marshmallows och tänker som så att "Åh vad det här är gott! Synd bara att det är så jobbigt att grilla dem. Tänk om det fanns sött klet på burk i stället..."

Jag och ungarna har grillat marshmallows någon gång ibland. Till och med mina söttandade barn tycker att det räcker vid ett par stycken... Vet inte hur det är tänkt att ätas - direkt ur burken? Ska man kleta det på ett grillspett? Det måste kanske finnas fler användningsområden än direkt konsumtion? Om man slår upp marshmallows på Wikipedia (och varför skulle man inte det?) så kan man hitta denna instruktion och läckra recept:

Fluffernutter består av två skivor vitt bröd varav den ena skivan bres med jordnötssmör och den andra med Fluff. Bred gärna direkt på toast, scones eller tekakor som en del av en balanserad frukost".


Skönt att inte sockerberoende och fetma är ett problem i dagens samhälle. Eller sysslolöshet för den delen. Hade folk bara något vettigt för sig om dagarna kunde man undvika såväl onödiga produkter som fåniga Wikipedia-artiklar. För att inte tala om helt meningslösa blogginlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar