måndag 18 juli 2011

Arbetspaus

Första dagen på jobbet efter sista dagen på första semesterperioden. Hängde ni med på den? Känner mig manad att hålla er hjärna i trim, ni som fortfarande njuter trög ledighet.
Inte slöa till alltför mycket av för riklig solvarm sömn och kvällshinkar med immig rosé.

Tar en minipaus i mitt anletes svett och läser Aftonbladet på nätet för att ta del av en ny rapport om semestervanor. Mitt i industrisemestern förespråkar en återhämtningsprofessor i Uppsala flera små ledigheter istället för en stor. Sträcker på mig och tänker att oj, vad jag är duktig som alltid delar upp min semester.

Sedan tänker jag att frågan är helt fel ställd. Det är väl inte de långa sammanhängande ledigheterna som är problemet. Det är naturligtvis de många månader av arbete som känns opassande staplade på varandra. Jag förespråkar istället att jobbstunderna bryts ner i mindre partiklar och strösslas varsamt i ett hav av vila. Avstressande och återhämtande vilopauser avbryts då och då av mikrostunder av hårt (nja kanske inte jättetufft, men pyttelite ansträngande) arbete.

Genialiskt, inte sant? Men så är jag inte professor heller.
Bara ganska lat.

4 kommentarer:

 1. fullkomligt genialiskt! du kanske borde bli professor..?

  SvaraRadera
 2. Jag har för mig att du har en chef som är professor och övervakar allt du gör (!) och skriver... ;)

  SvaraRadera
 3. Oh My... kära Professor Chef. Det var ju bara en hypotetisk teori (teoretisk hypotes?). Själv vill jag naturligtvis inte ha ledigt alls!!

  SvaraRadera
 4. Haaallååå! Vart tog du vägen? Hoppas allt är bra! Saknar dina underbara inlägg!

  SvaraRadera